Premiär för Putsning! Dag 19 och 20

Lördagen den 23 maj.
Vi fick besök av Jonas Mor Maritha och Mats och kusinen Anna-Isabelle från Örebro.Då var det dags att lägga på puts. Det känns roligt och spännande!Här har vi kommit en liten bit...Jonas putsar för glatta livet! Det är inte helt lätt att putsa till ytan men det ser fantastiskt bra ut!!
Tummen upp för Jonas!

Söndagen den 24 Maj.

Vi fortsätter att putsa idag! Bygget börjar se stort ut! Undrar om det blir ett högt hus för då kanske vi till och med får utsikt över havet på övervåningen..:)Putsa putsa putsa..Solen steker på!
Om 5 veckor kanske ett hus syns på bild..?!


Vildblommor eller ogräs..

 Det är Kristihimmelsfärd och torsdag när Jonas blandar murbruk för glatta livet!Jonas jämnar av ovansidan..Jag passade på att ta kort på de blommor eller ogräs som finns runt omkring. Jag lyckades hitta endel söta växter.Tror att denna gula är en smörblomma?Nån slags  vildblomma? Jag tyckte de var söta i alla fall..:)Detta är gullvivor! Det finns det gott om runt tomten. Riktigt fina!En ensam röd...
Imorgon är det fredag och vanlig arbetsdag men på lördag fortsätter vi på tomten och jämnar till ovansidan kan även bli så att vi kanske kan börja putsa till muren..

Jag har börjat kolla in kakel till köket och funderar på nån slags grön nyans. Vi har även kollat in täljstenskaminer.


Vi murar det sista..dag 17!

Det är sista dagen vi murar! Solen lyckades komma fram idag med! Det är  ett behagligt arbetarväder. Vi sätter upp nät för puts.Jag lyckades fånga vårsolen på bild..:)

Vilken ära! Sista stenen fick jag lägga! Bra jobbat Elin.
Nästa helg blir att putsa fint!

Ses då!

Då var det Lördag igen..:)

Hej! 
Det är det lördag igen och vi murar tredje sista skiktet! Josef kommer på besök och kollar in vår tomt.Vi har fått utemöbler av Tomas (jonas jobbarkompis) så Josef och Weine sätter här ihop möblerna så att vi kan fika sen!Josef känner för att hjälpa till så han tar på sig arbetskläder och murar med oss. Det tackar vi för!!Här jobbar vi sida vid sida! ..;)
Idag hann vi nästan klart med murningen men icke sa nicke klockan rann iväg och vi blev trötta så vi fortsätter med det sista imorgon. Vi kämpar på!

Vi har valt golv på nedervåningen!

Nu har vi valt golv till hall, kök, vardagsrum och sovrum. Det blir Ask Gotland 1 stavigt! Riktigt snyggt golv till våra öppna ytor och framtida vita väggar och köksinreding.

10 Maj dag 15 - fortsätter att mura!

Idag har pyro-elin eldat upp allt skräp, murningen fortsätter, ryggen börjar komma igång! Bara 150 sten kvar!

Weine är med och hjälper till att mura! Bra med hjälpande hand... Undrar om laserfan funkar, NCC-standard förmodligen! men det duger säkert åt dem som ska bo här!


Framsidan av huset där entren kommer hamna!Här vi sitter i vardagsrummet! trötta efter helgens slit.
Bara ett varv murning kvar!
Imorgon ska vi åka och kolla på golv!

Mura Mura... 9 Maj

Lördagen
Idag hjälper Krister oss att mura! hoppas han vill vara med på bild!? KFF börjar hitta formen, imorgon är det match igen!

Murning lördagen den 2 Maj!

Idag är det lördag och vi märker ut hushörnen enligt ritningarna som vi fått av Smv. Tyvärr var vi tvungna att flytta på lecablocken som stod inne i grunden för att kunna mäta rätt. Vi ställde dem utanför så att de inte var i vägen och efter ex antal pallar bli man rätt trött i armarna. 

Jonas sätter upp stolphörn som ska reglera  med hjälp av ett snör så mätningen stämmer och blir raka. Vattenpass är ett bra verktyg.Vattenslangen är som en slingrad orm..


Vi fick ett trevligt besök av Jessica! Då får man passa på att fika..=) Därefter åkte vi och kollade in Jordtorpsåsen som är riktigt fin nu på våren! Härligt med alla gulsippor och det gröna som börjar blomma ut! Våren är här!
Jonas var kvar på tomten och blandade murbruk i blandaren. 


Nu sätter vi igång och första lecablocket ska sättas på plats. Spännande!


Det är roligt att mura! hihi..solen steker på!


Det rullar på!
Personliga assistensen Elin bär blocken till Jonas och fixar så att han har allt nära till hands. Jag blandar till murbruk och håller humöret uppe..;)

Fortsättning följer imorgon då vi fortsätter att mura..

Hej så länge!

Vi river formen fredagen 1 maj!

Fredagen den 1 Maj river vi formen. Vädret är vindstilla och  varmt!Lecablocken har kommit!Jonas Mormor och Mamma är på besök. De kollar bland annat in orkideérna som finns runt omkring tomten. Det har kommit fler sen sist.Gott fika är alltid gut! Rabarberpaj och vaniljvisp samt en god kopp kaffe. Mums mums!


Mahonia  växer intill tomten!


Titta vad många orkide´er det växer på tomten!

Det är härligt med våren!!

RSS 2.0