Äntligen läggs matjorden ut på vår tomt!

Dags att lägga ut matjorden. Vi börjar med vårt land. Här ska det odlas lök, morötter, potatis, jordgubbar,rabarber. Mycket gott blir det..:)

Göran är med och hjälper till, det blir riktigt snyggt!Weine kämpar med gräsfröna..Vi krattar till och jämnar ut jorden. Bakom Jonas och Weine kan man se vår söta lilla avenbokhäck som kommer att bli stor i framtiden.Vi börjar se slutet av arbetet med stenmuren.I hörnet av tomten vill jag ha en stor sten! Men den är för tung för att bäras så...Göran får hjälpa till..:)Här kommer stenen som en blixt från himlen..PANG! Där hamna den!

Lyckliga jag fick uppdraget att grovkratta jorden..Bakom mig ser ni stenen som kommit som en blixt från himlen..:)Nu börjar vi närma oss slutet! Till midsommar önskar vi att gräset har kommit upp..Det känns kanon!


Vi planterar avenbok och förbereder trädgårdsland.

Vi får grannar om några veckor och det är dags att plantera häcken! Vi har valt att plantera avenbok. Det blir även ett trädgårdsland där det är tänkt att vi ska plantera smått och gott!
Vi lägger ut matjord så häcken ska växa och bli stor.Weine är med och hjälper till att sätta dit avenbok-plantorna.105 plantor ska sättas ner .Här sitter vi och fikar intill vårt trädgårdsland. Vi sätter ut kantsten runt landet. Måste erkänna att det är inte de lättaste stenar jag burit, vi får allt slita och inte behöver man gå långt till gymmet när det finns hemma ..:)


Hej och hå! Vad stark jag är..:)Det blir kalasa snyggt när det är färdigt. Kanske en och annan potatisplanta hittar hit..
RSS 2.0