Bilder från vårt hus på fabriken i Vrigstad!

Vi tar oss en tripp till Vrigstad med Maritha, Weine och Per för att se hur vårt hus byggs!
Det är lärorikt och spännande att se hur huset kommer att se ut innan det står färdigt på tomten. Det är många moment som ska gås igenom. Vi fick tyvärr inte ta kort på själva tillverkningen på grund av att det är "hemligt"..Men vi fick ta kort på vårt hus!! Se och njut..;)Det är vi som ska bo här innanför dörren!
Jonas Josefsson och Elin ArnellVälkommen in till vår entré!I köket kommer vi spendera mycket tid på att laga många goda middagar! Snyggt och stiligt måste jag säga!
Vi har valt bort köksfläkt och ska köpa en egen fläktkåpa, vi ska även kakla till väggen med grön färg kanske..Kök, bad och hall samt groventre är en modul och den ser ni här nedan.Sen kommer andra delen av köksrummet och"finrum" samt 2 sovrum i en annan modul! På denna bild ser ni finrummet..Groventrén
Sovrumsfönstrena! Vi har valt spröjs i alla fönster..riktigt hemtrevligt.Det var en mycket trevlig och inspirerande dag! På hemvägen fikade vi på ett rastställe! Maritha hade med sig kaffe och goda bullar! Samt odlade jordgubbar från Weines och Marithas land.


Dags för Isolering!

Midsommardagen den 20/6 får vi hjälp av Per och Weine att påbörja med isoleringen.Per Kör osten!
Vi sågar till så att isoleringen passar till grundens vinklar och hörn..:)Vi lägger ut isolering.
21/6-09 
Idag jobbar Jonas själv och vi andra är på aktion i Brömsebro!
Jonas får nu jobba i egen takt och det verkar som om han kommit en bit på väg om vi ska jämföra gårdagens arbete..Bra jobbat Jonas! Det blir att fortsätta nån kväll i veckan och nästa helg som är en vecka innan huset kommer...:)
 
På tisdag ska vi åka till Vrigstad och kolla in vårt hus! Ni kommer bli uppdaterade om detta genom bildvisning på bloggen. Ska bli spännande och se hur långt de har kommit med  husbyggandet.Glad midsommar! Önskar Elin och JonasEndast två veckor kvar..Fredag vecka 27 kl 7.00

När bloggdrottningen är borta får väl jag försöka!

makadam kring grunden
makadam och stuprör kring huset


alla rör till garaget är inne!

uteplatsen börjar ta form!

Mannen bakom spakarna!

"jord"högen snart borta, huset ser inte lika högt ut längre! det gjorde susen!
Saknar 120 ton bergkross till infart och garage, svårt att få tag på en lördag! får bli i veckan.

efter en dags arbete i konstant regn är utemöblerna på plats och isoleringen redo att bli utlagd!

Röd falufärg!

Hej!

Igår var jag och köpte ganska billig Röd falufärg till målning av huset. Det blev 10 stycken 10 liters burkar!! Min bil var ganska baktung när jag körde iväg..:)  Bara att köpa penslar och vänta 4-5  veckor sen är det bara att måla!! Jippi!

I helgen ska vi fixa iordning förberedelse av garage samt annat smått och gott..

Full fart mot helgen!


Då var vi igång igen efter ett break!

Nu är det två veckor sen vi uppdaterade bloggen. Förra helgen tog vi ledigt och var på Palace springBreak! Kan vara skönt med ett break i bygget!

Denna helg har vi städat i ordning på tomten och förberett stuprör.


Som ni ser är jag grävmaskinen så idag  får jag äran att göra grovjobbet!Då var gropen färdig och brunnen på plats!Jonas lägger makadam.Bara två veckor kvar till Midsommar..Titta vilka vackra prästkragar det finns på vår tomt!Och 4 veckor kvar till vecka 27, fredagen den 4 juli står det ett hus på tomten...RSS 2.0