3 veckor sen bygglovet lämnats in..

Det har snart gått 3 veckor sen vi lämnade in bygglov till kommunen. Det börjar rycka i fingrarna och vi vill ju sätta fart nu! Går och funderar på alla val som ska bestämmas och lämnas in till smv.
När det gäller köksdelen är vi inne på aspekt vit med rostfria handtag. Kaklet varierar från grått, rött till grön nyans, vi har inte bestämt oss för vilket.
Golvet är fortfarande oklart men vi är fortfarande sugna på 1 stavigt trägolv dvs ek eller asp.  Vi ska väl reka lite i affärerna.. Synd vara att allt ska kosta!!!!

Bygglovsansökan har skickats iväg...

Hej igen!
Äntligen har bygglovsansökan skickats till kommunen. Ett närmare steg till huset. Vi får se hur lång tid det tar men vi räknar att inom en månad kan vi sätta igång med det roliga!


Här är det tänkt att köksdelen kommer vara... Vi märker ut huset.


Första spadtaget!


Jonas första spadtag!


Det är en disig februari förmiddag och vädret är trist. Vi har mätt ut huset på tomten. Vilket ni kan se eller? kolla efter de blåa pinnarna..:) Jag står på den blivande garageuppfarten och har utsikt över det blivande köket och fin ingången, alltså framsidan av huset.


Här kommer garaget vara! Jonas jobbar och sliter med spaden och marken..De kommer inte riktigt överrens.
Senare på eftermiddagen åkte vi och kollade på visningshus där fick vi mycket inspiration till vårt blivande hus! Många ideer och tankar att ta till sig och tänka på..

Nybyggnadskarta

Förra veckan kom nybyggnadskartan, igår lämnade vi in ritningar för bygglovsansökan till SMV, vi får hoppas att det inte drar ut på tiden, vore kul att komma igång!
Många val ska nu göras . Vi måste bestämma oss för vad  vi ska göra själva och hur mycket vi vill att smv ska bygga.  Vi ska bestämma oss om val av kök vilket lutar åt rostfritt och vita köksluckor-aspekt. Vilka dörrar vi vill ha, Takkupa eller inte? Fönster på övervåningen etc etc

Detta är tänkt att vi ska göra själva...:)

Måla huset Falu svart. (Det kommer bli så snyggt och stiligt till de vita spröjsen på fönster.)
Lägga  trägolv i kök, vardagsrum, sovrum och eventuellt klinker i hall, tvättstuga och badrum.
Tapetsera och måla i alla rum. (Blir eventuellt vitt till en början.)
kakla badrum och kök.

Jonas har skissat på ett snyggt garage med carport! Det kommer ligga nära fin och groventren så när vi vart och handlat så blir det inte långt att gå...;)

Det kommer mera...


RSS 2.0